Boronkay Péter – 2019. eredményei

A Magyar Kerékpáros Szövetség 2019-ben is a Hungaroringen rendezte meg a Parakerékpáros Országos Bajnokságot, ahol újoncokat is avattak. A Mercedes-Benz Gyár KMSE sportolói közül hárman képviselték Kecskemétet: a C4-es kategóriában újoncként Farkas Mihály a negyedik helyet szerezte meg, míg Császár Attila C3-as kategóriában magyar bajnok lett a tavalyi ezüstérem után, Boronkay Péter pedig a C5-ös kategóriában megvédte OB címét.

2019-ben harmadik alkalommal rendezték meg a közép-és olimpiai távú triatlon magyar Kupát Tiszalökön. Az 1500m úszásból, 40km kerékpározásból és 10km futásból álló távon a közel 140 induló közül Péter abszolút 4. helyen ért célba, korosztályában pedig a dobogó második fokára állhatott fel az ép versenyzők között.

A Baján rendezett sprint távú országos bajnokságon Boronkay Péter (Mercedes-Benz Gyár KMSE) a 750 m úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló technikás pályán 1 óra 8 perc alatt célba, amivel az ép versenyzők között korosztályában a dobogó harmadik helyére állhatott fel.

Boronkay Péter a Fadd- Domboriban megrendezett Sportolna Triatlon Fesztiválon is részt vett. A több mint 300 résztvevő több kategóriában indulhatott, a legtöbben mégis a sprinttávot (750 m úszás, 20 km kerékpár, 5 km futás) választották. Péter a 115 versenyző közül összesítésben a 6. helyen ért a célba, amivel korosztályában a dobogó második fokára állhatott fel.

4 évvel ezelőtt kezdte el a pontszerzést a Riói Paralimpiára, idén pedig Kanadában a Magog, Quebec-i világkupán állt először rajthoz, ahol megkezdte a Tokiói Paralimpiára való kijutáshoz szükséges pontok gyűjtését. A verseny érdekessége, hogy kivételesen neoprén nélkül volt az úszás. Az úszásnál a 3. helyen jött ki, a hegyes bringakör keményen igénybe vette az erejét, amit a futáson sikerült javítania. Az indulók között több huszonéves mellett Péter 9.-ként futott át a célkapun.

Világbajnokság döntő, Lausanne – 2019. szeptember
Péter az ITU által Lausanne-ban szervezett világbajnokságon a 14. helyen ért célba.

Boronkay Péter – 2019. eredményei
Scroll to top